Sosyal Medya

Güncel

Bahçeli: 80’li, 90’lı yıllara benzemiyor

MHP lideri Bahçeli, PKK’ya düzenlenen operasyonlar hakkında açıklama yaptı: Yaşananlar ne 1980’li ne de 1990’lı yıllara benzemektedir. Türkiye olağanüstü şiddet şartlarına mahkumdur.



Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, Cumartesi günü Şırnak ve Nusaybin’de 7 güvenlik görevlisinin ÅŸehit olmasının ardından yazılı basın açıklaması yaptı:

“Hiç tereddütsüz söylemek ve kabul etmek gerekir ki, Türkiye çok cepheli, çok aktörlü sürdürülen yoÄŸun saldırıların ve mütecaviz emellerin odağındadır.

Teröre verilen tavizler, yapılan jestler, gösterilen ilgi ve kolaylıklar bomba kılıfında fatura edilmiş, silah olarak dönmüş, nihayetinde şehadetle sonuçlanmıştır.

Ä°ki günde terör on sekiz fidanımızı, on sekiz yiÄŸidimizi kalleşçe, kahpece, alçakça bizden almış; analarından, babalarından, sevdiklerinden koparmıştır. YaÅŸananlar ne 1980’li ne de 1990’lı yıllara benzemektedir. Türkiye olaÄŸanüstü ÅŸiddet ÅŸartlarına mahkumdur.

Suriye’nin kuzeyinden sızdığı anlaşılan YPG’li militanlarla birlikte, evlerin çatılarına mevzilenen keskin niÅŸancılar Nusaybin’i kan gölüne çevirmiÅŸtir.”

‘Ä°ÅŸbirlikçi kamu görevlileri için takibat yapılmalı’

“Teröristlerin il ve ilçe merkezlerine konuÅŸlanması esnasında valilerin ve hükümetin ne yaptığı, hangi tedbirleri aldığı ise meçhul olduÄŸu kadar ÅŸaibeli ve sorgulanmaya açıktır. Kurulan barikatlar, açılan hendekler, sıkılan kurÅŸunlar, patlayan bombalar adeta milletin baÄŸrına saplanmış hançer, Türkiye’nin hakkında yazılmış infaz fermanıdır. Bunlar oluyorken PKK’yı görmezden gelip günlük cari faaliyetlere dalan kamu görevlileri ise iÅŸbirlikçi olup haklarında adli ve idari takibat mutlaka yapılmalıdır.”

‘ABD'nin hasmane tutumu manidar’

“ABD BüyükelçiliÄŸi’nin kendi vatandaÅŸlarına on dokuz ilimizin ismini tek tek sayarak gitmemeleri yönünde uyarması hiçbir açıdan meÅŸru ve dostane bir tavır sayılamayacaktır.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın ABD’de bulunduÄŸu sırada, bu ülkenin Türkiye’ye yönelik hasmane tutum takınması, terörizm konusunda kırmızı alarm vermesi kuÅŸkulu ve oldukça da manidardır. Dahası ErdoÄŸan’ın her ABD seyahati öncesi veya sonrası, meydana gelen terör saldırıları da mide bulandırıcı planlamaların ve düşmanca niyetlerin varlığına karine teÅŸkil etmektedir.”

‘MHP devletinin ve güvenlik güçlerinin yanında’

“Milliyetçi Hareket Partisi terörle mücadelede devletinin ve güvenlik güçlerinin hem yanında, hem destekçisi, hem de duacısıdır.

Bayatlamış oyunlarla, küflenmiÅŸ projelerle Türkiye’nin bölüneceÄŸini, içine kapanıp kardeÅŸ kavgasına düşeceÄŸini düşünen sefiller, sefirler ve ÅŸekavet yuvaları hüsran duvarına baÅŸlarını çok yakında çarpacaklardır.”

Azerbaycan-Ermenistan sınır hattındaki çatışmalar

Bahçeli, Azerbaycan-Ermenistan sınır hattındaki çatışmalar hakkında da şu ifadeleri kullandı:

“Aziz ÅŸehitlerimize, 1 Nisan’ı 2 Nisan’a baÄŸlayan gece Ermeni caniliÄŸine kurban giden 12 Azerbaycanlı soydaşımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor; ailelerine, silah arkadaÅŸlarına ve aziz milletimize sabır ve baÅŸsaÄŸlığı niyaz ediyorum.

Türk milleti bu zor günleri imanın gücüyle aÅŸacak, milli birlik ve kardeÅŸliÄŸe duyduÄŸu baÄŸlılıkla tarihsel hak ve hukukunu hiçbir mihraka çiÄŸnetmeyecektir.”

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.